AppCheck – реалновременна защита срещу рансъмуери

AppCheck Anti-Ransomware – иновативна защита срещу рансъмуер с реалновременно действие

За последните години рансъмуер е се превърнал в една от най-опасните киберзаплахи. Този злонамерен софтуер криптира лични файлове и изисква плащане за тяхното отключване и възстановяване на достъпа.

Специалистите в областта на киберсигурността постоянно работят върху начини за откриване, премахване и възстановяване на блокираните данни.

AppCheck Anti-Ransomware е иновативно приложение, което обещава да защити компютъра ви от агентите на рансъмуер. Това контекстно-съобразен инструмент предлага реалновременна защита срещу рансъмуери, но работи по различен начин от типичните антивирусни програми.

Например, то не реагира при изтегляне на рансъмуер файлове. Вместо това, то реагира, когато агентите на рансъмуер се опитат да направят промени във вашия компютър.

AppCheck не предизвиква конфликти с други антивирусни решения, които работят в реално време. Точно обратното, препоръчва се да използвате AppCheck като допълнителна защита срещу рансъмуери, когато вашият основен антивирус не успее да ги идентифицира.

Работейки в системната област, AppCheck активира реалновременната защита веднага след стартиране и наблюдава компютъра без забележимо въздействие върху производителността.

Когато рансъмуер заплаха бъде открита, приложението изолира агента и го изпраща в карантина, където да чака потвърждение от потребителя. Можете да видите информация за заплахата, като време на откриване, тип на рансъмуера, пътя до засегнатия файл и имате възможност да го изтриете постоянно или да го възстановите в определена папка, ако желаете да го прегледате или да го изпратите за изследване в лаборатории за злонамерен софтуер.

AppCheck Anti-Ransomware предлага и защита срещу изнудване, което не само блокира рансъмуерите, но и възстановява повредените файлове. То създава резервни копия на оригиналните файлове преди те да бъдат криптирани от рансъмуера.

Приложението има бърз отклик, когато рансъмуер се опитва да промени системните настройки, и минимално влияние върху производителността на компютъра. В допълнение, то работи без проблеми и съвместно с енжина в реално време на Windows Defender.

AppCheck Anti-Ransomware е сериозно приложение за Windows, което блокира рансъмуерите и архивира целевите файлове преди те да бъдат криптирани. В професионалната версия са налични допълнителни функции, като автоматично архивиране, MBR (Master Boot Record) защита и защита на файлове в споделени папки. Това го прави идеален избор за напреднали потребители, които искат да имат пълна контрол и защита над своите данни.

С AppCheck Anti-Ransomware вие можете да се чувствате спокойни, че вашите файлове и данни са защитени от рансъмуери и имате възможност да възстановите блокираните данни без да заплащате откуп.